Ha îți plac berile de tip IPA, cu arome intense de hamei, dar te deranjează faptul că majoritatea au un conținut de alcool între 6-8% și nu poți bea mai mult de două într-o zi de vară, atunci soluția vine sub forma Session IPA. Aceasta păstrează aromele caracteristice de citrice și fructe tropicale ale versiunilor mai concentrate, având în același timp o bază bogată de malț și o amărăciune plăcută care face berea să fie și mai ușor de băut. Încă mai e vară, încearcă și tu!
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malț:
4.2kg Viking Pale Ale
0.2kg Viking Dextrin
0.1kg Viking Red ale
Hamei (+timp de fierbere):
20 minute - 10g Citra
Whirlpool, 99°C, 1 minute (flameout) - 30g Citra
Whirlpool, 99°C, 1 minute (flameout) - 30g Simcoe
Se adaugă hameiul și, după amestecare, se începe procesul de răcire.
Dry hop, 2 zile - 60g Citra
Dry hop, 2 zile - 50g Simcoe
După ce fermentația s-a încheiat cu succes, adăugați hameiul la rece și începeți răcirea! 〜 după 48 ore începeți îmbutelierea.
Drojdie:
1 db Brewline English Ale (S-04)
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.