Rețeta de bere Altbier premiată cu aur de Tamás Merczel, un berar amator. La a zecea ediție aniversară a Competiției Berarilor Amatori, a obținut primul loc în categoria sa. Este o bere mai rar produsă, mai puțin cunoscută, dar foarte interesantă din orașul Düsseldorf. Aceasta este o variantă cu un profil de gust predominant malțos, relativ curat și foarte ușor de băut. După primul pahar, deja vrei să-l încerci și pe al doilea :)
Despre stil: Berea tradițională a orașului Düsseldorf, numită "Alt", se referă la tipurile "vechi" de bere (adică utilizarea drojdiei de fermentație superioară), care era obișnuită înainte de răspândirea berilor lager de fermentație inferioară. Precede izolarea tulpinilor de drojdie de fermentație inferioară, deși în multe privințe se aseamănă cu berile lager de fermentație inferioară. Cele mai bune exemple pot fi găsite în numeroasele puburi din “Altstadt” ("orașul vechi") din Düsseldorf.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malțuri:
3,3 kg malț Viking Munich Light
1,5 kg malț Viking Vienna
0,5 kg Weyermann Caramünich II.
20 g ciocolată de grâu cu coajă castel (întreg intră în piure)
Hamei (+timp de fierbere):
20 g Saaz - 80 de minute
10g Sorachi Ace - 60 minute
20 g Sorachi As - 0 min
Drojdie:
Lallemand Köln
Reteta o gasiti AICI.
Puteți face aprox. 21 de litri de bere.