Berea spumantă sau de masă a existat în anii 1800 și a supraviețuit prohibiției. Este echivalentul al tipului de lager american. Top-fermentată (ale) a fost fabricată de berari pentru a concura cu berea lager în statele din nord-estul și mijlocul Atlanticului.
Inițial, era cunoscută sub denumirea de bere spumantă sau de masă. Mulți berari foloseau drojdie lager (uneori încă o fac), aceasta nu era amestecată cu drojdii de ale la acea vreme. Multe beri sunt carbonate folosind procedeul "kräusen". O bere de băut netedă, dar dulce, o necesitate pentru petrecerile de grădină americane.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
3,5kg Viking Pilsner
0.75kg Fulgi de porumb
Hamei (+timp de fierbere):
10g Northern Brewer - 30 minute
20g Northern Brewer - 15 minute
Drojdie:
Brewline U.S. West Coast Ale (US-05)
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.