Az consumul de bere în America până în anii 1850 a depins în mare parte de importurile britanice. Din păcate, în Noul Continent nu erau disponibile în acea vreme cereale adecvate pentru producția de bere. La fel ca și în Insulele Britanice, dominate erau în principal berile cu culori închise și puternice.
Consumul de bere nu era răspândit din cauza costurilor ridicate de transport. Revirimentul producției de bere în America poate fi atribuit anilor 1850, când coloniștii germani au sosit în Noul Continent. Aceștia au încercat să reproducă berile de tip lager germane, fără restricțiile impuse de Rheinheitsgebot, ceea ce le-a permis să experimenteze liber. După mai multe încercări, au optat pentru orzul cu șase rânduri disponibil local și puțină porumb.
În America nu erau disponibile soiurile de hamei la modă în acea perioadă, Saaz și Tettnanger, așa că acestea au fost înlocuite cu soiuri locale, ceea ce a condus adesea la o amărăciune mai pronunțată a berii. Totuși, această amărăciune s-a atenuat în secolul al XX-lea. O schimbare semnificativă a survenit în timpul prohibiției din America, când multe dintre berăriile americane au fost devastate, iar cei mai mari producători, cum ar fi Coors, s-au reorientat către fabricarea de ceramică, Anheuser-Busch a început să producă băuturi răcoritoare, înghețată și bere fără alcool. După sfârșitul prohibiției, al doilea război mondial a reprezentat o altă impulsionare pentru stilul american de lager.
Adesea, berăriile nu puteau obține cantități suficiente de orz și porumb și le foloseau pentru aprovizionarea țărilor implicate în război. În această perioadă, orezul a fost introdus în bere în proporție de 20-30%. În cele din urmă, publicul a apreciat atât de mult berea mai uscată obținută în acest fel încât orezul este folosit și în prezent în berile americane de tip lager. În secolul XX s-au dezvoltat subtipuri precum Light Lager, Lager și Cream Ale. Toate aceste tipuri de bere sunt caracterizate de o culoare aurie și o ușurință în consum, cu proporții de până la 40% malțuri nemalțificate.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
3.3 kg Viking Pilsner
Hamei (+timp de fierbere):
5g Crystal - 60 minute
20g Crystal - 30 minute
25g Crystal - 5 minute
Drojdie:
un pachet Brewline W34/70
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.