Rețeta premiată cu aur de Scottish Light a berarilor amatori Fehér Ágoston, Szabó-Gavallér Áron și Fucskó Nikolett. La a zecea ediție aniversară a Competiției Berarilor Amatori, a obținut primul loc în categoria sa.
Despre stil: O bere cu un accent pe malț, de obicei cu un gust de caramel, posibil cu puțini esteri și ocazional cu un gust de caramel de lapte în postgust. Hameiul doar echilibrează sau susține malțul. Caracterul malțului poate varia de la uscat și granulos la bogat, prăjit și caramelizat, dar niciodată nu are un caracter prăjit sau, cel mai important, afumat cu turbă. Tradițional, este cea mai închisă la culoare dintre ale-urile scoțiene, uneori aproape neagră, dar lipsită de orice caracter ars sau prăjit deschis.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malțuri:
2,75 kg Vidra Maris Crisp
0,125 kg Viking Caramel 100
0,125 g Viking ciocolată neagră
0,125 kg malț Viking Biscuit
0,125 kg fulgi de ovaz
0,125 kg de orz prăjit Viking
Hamei (+timp de fierbere):
30 g ECG - 45 de minute
Drojdie:
Safale S-04
Reteta o gasiti AICI.
Puteți face aprox. 21 de litri de bere.