În secolul al XVIII-lea, Revoluția Lager a trecut ca un vânt puternic peste Europa. Berariile din Belgia au trebuit să inoveze pentru a rămâne relevante. Astfel, au revenit la rădăcinile berilor belgiene, folosind drojdii belgiene speciale. Belgianul Blond Ale (cunoscut și ca Blonde în franceză) este o bere fermentată cu drojdii belgiene, preparată dintr-un amestec de pilsner și puțin malț aromatic.
Pentru un începător în fabricarea berii, aceasta poate părea o rețetă de lager simplă, dar diferența o fac drojdiile agresive de fermentație superioară belgiene.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
5,5kg Viking Pilsner
0,2kg Viking Biscuit
Hamei (+timp de fierbere):
10g Magnum - 60 minute
30g Tettnanger - 15 minute
Drojdie:
un pachet Lallemand Abbaye
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.