BJCP spune exact la ce să te aștepți de la această bere: "O bere belgiană întunecată, complexă, foarte tare, care este un amestec delicios de malț bogat, arome de fructe negre și elemente picante. Complexă, bogată, netedă și periculoasă".
Permiteți-mi să vă prezint o scurtă saga a modului în care a evoluat acest stil: oamenilor, prin natura lor, nu le place să plătească taxe, iar pentru belgieni nu a fost diferit cu secole în urmă. Pe atunci, fabricile de bere trebuiau să plătească impozite în funcție de mărimea maceratului și de numărul de beri. Cei mai sprinteni berari au descoperit că, dacă scurgeau mustul dintr-un macerat puternic (prima funcționare), puteau face un Quadrubel excelent. Iată întorsătura: după Quadrubel, rămânea mult zahăr în must, care era extras printr-o spălare temeinică și apoi transformat în bere, numită acum dubbel.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
4 kg Viking Pilsner
200 g zahăr brun candi
150 g Viking Caramel 300
Hamei (+timp de fierbere):
30 g Tettnanger - 30 minute
20 g Tettnanger - 20 minute
Drojdie:
2 buc Lallemand Abbaye
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 10 litri de bere.