Legea belgiană privind accizele, introdusă la începutul secolului al XIX-lea, a provocat o schimbare majoră pe piață. Din acel moment, taxa pe bere s-a bazat pe mărimea tancului de macerare și nu pe numărul de litri fierți. Inutil să mai spunem că belgienii au găsit portițe de scăpare. Pur și simplu umpleau cazanul până la refuz cu malț, apoi turnau periodic apă peste el și stoarceau literalmente lichidul prin el. Primul lot de bere, mai gros, a devenit tripel. Dar nu s-au oprit aici, deoarece patul de malț era încă plin de zaharuri fine, așa că au continuat să îl spele, iar al doilea lot de malț mai puțin zaharat a devenit single. Aceasta din urmă era băutura zilnică a călugărilor, în timp ce tripel era consumată la ocazii speciale și la sărbători.
O cantitate semnificativă de malț este folosită pentru a face această bere, așa că asigurați-vă că aveți suficient macerat în tina de macerare pentru a face față! În caz contrar, putem obține densitatea inițială dorită prin prepararea a 2 macerate separate și combinarea sucurilor de bere din ele.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
7 kg Viking Pilsner
300 g Viking Biscuit
300 g zahăr candel alb
Hamei (+timp de fierbere):
100 g Tettnanger - 40 minute
Drojdie:
2 pachet Lallemand Abbaye
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.