California Common, cunoscută și sub numele de steam beer, a apărut în California la sfârșitul secolului al XIX-lea. Inițial, s-a dorit producerea unei beri de tip lager folosind drojdie lager germană, dar din lipsă de răcire, fermentația a avut loc la temperaturi asemănătoare cu cele ale berii ale. Acest proces a contribuit la dezvoltarea profilului aromatic caracteristic cu esteri. Este o bere veritabilă de înfrigurare, ușor de băut și foarte răcoritoare.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
4kg Viking Pale Ale
500g Viking Munich Dark
100g Viking Caramel 200
Hamei (+timp de fierbere):
10g Northern Brewer - 60 minute
20g Northern Brewer - 30 minute
20g Northern Brewer - 15 minute
Drojdie:
Fermentis S-23
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.