Echipamente și ingrediente pentru berari.


Împreună, transformăm pasiunea în bere!

Cider Englez 21L

Batch: 21L

Cu o aciditate crocantă și taninuri adecvate pentru o senzație plăcută în gură.

168,00 RON
Stoc epuizat
Puncte bonus: 5,04 RON
Descriere

Alege această rețetă dacă nu vrei să faci cidrul din concentrat, ci să păstrezi aromele proaspete până în pahar.

Descriere:

Alcool.: aproximativ 5%

Dulceață: după gustul fiecăruia

Aciditate: medie

Cantitate: 21 litri

Conținutul pachetului:

  • 10 litri suc proaspăt de mere Idared
  • 5 litri suc proaspăt de mere Jonathan
  • pachet de drojdie kveik
  • 5 g de nutrienți pentru drojdie

 

Pașii de preparare:

 

  • Curăță bine fermentatorul.

  • Toarnă cele 15 litri de suc de mere în fermentator.

  • Măsoară 5 litri de apă de la robinet fără clor (adică 0,5 g de acid ascorbic pe litru de apă) și încălzește-o la 50 de grade Celsius. Toarnă-o apoi în fermentator. Astfel, temperatura fermentatorului va fi între 30 și 33 de grade Celsius, temperatura ideală pentru fermentarea cu drojdia kveik.

  • După ce toate ingredientele sunt în fermentator, adaugă jumătate din nutrienții pentru drojdie.

  • Presară drojdia deasupra fermentatorului, închide-l și menține temperatura la 33 de grade Celsius.

  • În a doua zi a fermentației, adaugă restul nutrienților pentru drojdie în fermentator.

  • După 4 zile de fermentație, efectuează procesul de cold crash (răcire rapidă la 1 grad Celsius). Densitatea mustului va ajunge undeva la 1.000, nu te îngrijora dacă se reduce și mai mult.

  • După 2 zile, degustă o mică cantitate pentru a vedea dacă dulceața este pe placul tău. Cidrul poate fi îndulcit cu eritrit sau poți adăuga un pic de suc de mere 100% înainte de a-l turna în pahar. Conform standardelor, cidrul nu conține zahăr adăugat sau îndulcitori artificiali; noi recomandăm a doua variantă.

  • Îmbuteliază cu aproximativ 8 g/l de zahăr de îmbuteliere.

  • Păstrează la temperatura camerei timp de 4 zile pentru a permite carbonatarea, apoi mută cidrul într-un loc răcoros.

  • Este recomandat să lași cidrul să se maturizeze timp de 2-4 luni pentru a se armoniza aromele.

 

 

Pentru a păstra aciditatea, ține merele în frigider până la utilizare!

 

Puteți prepara în jur de 21 litri.

Produse suplimentare
Produse similare