Echipamente și ingrediente pentru berari.


Împreună, transformăm pasiunea în bere!

Coajă de portocală amară 50g
Coajă de portocală amară 50g
8,02 RON

Coajă de portocală amară 50g

Pe stoc   (210 buc)
8,02 RON
Preț unitar: 0,1604 RON/g
Puncte bonus: 0,24 RON
Descriere

Coaja uscată de portocală amară conferă berii arome citrice și ierboase. În trecut, era adăugată berii ca agent de conservare, datorită puternicelor sale proprietăți antiseptice.

 

Tipuri recomandate de bere: bere de grâu, beri de Crăciun

Dozaj: 1-3g / L

Mod de utilizare:

  • Adăugați la sfârșitul fierberii berii.
  • Adăugați la sfârșitul fermentației, după ce a fost atins FG-ul (densitatea finală). 4-5 zile sunt suficiente, apoi puteți trece la procesul de cold crash. Pentru o eliberare mai rapidă a aromelor, puteți măcina coaja cu un râșniță de cafea sau de condimente.
  • Puteți prepara o tinctură din coajă, lăsând-o să se înmoaie în alcool pur (de exemplu: vodcă, whisky, rom). În acest caz, este recomandat să o măcinați în prealabil cu o râșniță de cafea sau de condimente pentru a accelera procesul de extracție. Cu tinctura obținută în acest mod, puteți ajusta foarte precis efectul dorit, picurând câteva picături într-un pahar de bere și ajustând doza în funcție de dimensiunea lotului de bere.