Coaja uscată de portocală amară conferă berii arome citrice și ierboase. În trecut, era adăugată berii ca agent de conservare, datorită puternicelor sale proprietăți antiseptice.
Tipuri recomandate de bere: bere de grâu, beri de Crăciun
Dozaj: 1-3g / L
Mod de utilizare:
- Adăugați la sfârșitul fierberii berii.
- Adăugați la sfârșitul fermentației, după ce a fost atins FG-ul (densitatea finală). 4-5 zile sunt suficiente, apoi puteți trece la procesul de cold crash. Pentru o eliberare mai rapidă a aromelor, puteți măcina coaja cu un râșniță de cafea sau de condimente.
- Puteți prepara o tinctură din coajă, lăsând-o să se înmoaie în alcool pur (de exemplu: vodcă, whisky, rom). În acest caz, este recomandat să o măcinați în prealabil cu o râșniță de cafea sau de condimente pentru a accelera procesul de extracție. Cu tinctura obținută în acest mod, puteți ajusta foarte precis efectul dorit, picurând câteva picături într-un pahar de bere și ajustând doza în funcție de dimensiunea lotului de bere.