Dacă v-ați săturat de NEIPA-urile pline de hamei subtil, dar insuportabil de dulci, corpolente și excitate, disponibile în prezent, ați ajuns la locul potrivit Cold IPA este pentru cei care doresc să se întoarcă la rădăcinile IPA-urilor. Amăruie, uscată, crocantă, ușor de băut, dar cu un hamei suculent și literalmente băubilă. Amărăciunea sa o face să fie ușor de băut, ca o pilsner cehă bună.
Atenție, nivelul IBU al acestei beri este în jur de 60+. Acest lucru, combinat cu corpul uscat și subțire, va duce la o bere clar amară, pe lângă dulceața reziduală a fulgilor de orez. Aceasta nu este pentru cei slabi de inimă, o putem recomanda din toată inima doar fanilor adevărați ai IPA. Oricine preferă berile dulci și minunate ar face bine să stea departe de această rețetă.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
4.3 kg Viking Pilsner
1 kg fulgi de orez
Hamei (+timp de fierbere):
15g Columbus - 30 minut
55g Columbus - 5 minut
50g Centennial - 5 minut
80g Columbus - 2 zile
100g Simcoe - 2 zile
Drojdie:
1 pachet de Brewline German Lager 34/70 (fermentat la temperatura camerei!, 19-20C) Dacă nu puteți asigura o temperatură de fermentare constantă de 18-20C, este posibil să folosiți în schimb drojdie kveik. Dintre ele mai preferabil tulpinile cu fermentare mai pură, cum ar fi Spro, Skare, Opshaug sau, eventual, tulpinile Voss.
Profilul de apă recomandat (ppm):
Ca2+ |
Mg2+ |
Na+ |
Cl⁻ |
SO₄²- |
HCO3- |
65 |
15 |
30 |
100 |
100 |
<100 |
Rețeta poate fi găsită AICI