Stil |
Aromă |
Foculație |
Toleranță la alcool |
Czech Pilsner |
neutru |
foarte mare |
6.9 % |
Este o tulpină de drojdie specială pentru berea cehă de tip Pilsner. Produce diacetil în cantități mai mari decât drojdiile medii de lager, ceea ce poate fi critic într-o bere cehă Pilsner bine făcută. Nu se suprapune cu drojdiile altor producători, dar este un rudă apropiată a tulpinii Wyeast 2001.
Tipuri de bere recomandate: Czech Pilsner
Temperatura ideală: 8 - 20 °C
Dozaj: 1g/l
Pentru a asigura menținerea diacetilului, este recomandat să fermentezi în partea inferioară a intervalului de temperatură (9-11 °C) și să renunți la perioada de repaus pentru diacetil. Este posibil să observi că fermentația va fi mai lentă la aceste temperaturi mai scăzute, dar drojdia va își face treaba cu siguranță. Nu te surprinde, este o caracteristică a procesului. Nu am auzit încă de fermentări blocate; pur și simplu, drojdia are nevoie de timp. Durata fermentației: aproximativ 14 zile