Unul dintre cele mai vechi tipuri de bere. În forma sa actuală există încă din secolul al XV-lea, deși o formă anterioară era consumată pe teritoriul vechiului Armenia. Până în secolul al XVIII-lea, băutura era consumată regulat în Anglia, adesea în loc de vin, deoarece avea o concentrație similară de alcool.
Atenție, conținut de alcool de 10,8%!
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
4,8kg Maris Otter
250g Viking Caramel 50
250g Viking Biscuit
250g Viking Red Active
Hamei (+timp de fierbere):
10g Bramling Cross - 90 minute
20g Bramling Cross - 30 minute
50g Bramling Cross - 15 minute
Drojdie:
2buc Brewline High Performance Ale / Nottingham
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 10 litri de bere.