Cum sugerează și numele său, acesta conține o concentrație mare de enzimă alfa-amiază, permițând fermentarea berii uscate. Descompune ușor zaharurile greu fermentabile și ajută mustul să atingă starea de iod normal mai rapid. Poate fi folosit și pentru dulcificarea musturilor de whisky și vodcă. Utilizarea sa produce efecte similare cu folosirea enzimului malț Viking.
Dozaj: 1,5ml/25l
Uitlizare: Trebuie păstrat în frigider, iar înainte de utilizare trebuie scos și lăsat să ajungă la temperatura camerei. Dozajul variază în funcție de scopul utilizării.
În cazul berilor uscate, cum ar fi Brut IPA, enzima amilază trebuie adăugată în fermentor în același timp cu drojdia, la începerea fermentației.
Dacă dorim să folosim enzima amilază pentru dulcificarea mustului, trebuie să o adăugăm în faza de odihnă a mustului. Aceasta este o metodă utilă atunci când mustul conține mult porumb sau alte cereale cu conținut mare de amidon, sau când mustul urmează să fie distilat ulterior. Acest lucru poate crește randamentul.