Echipamente și ingrediente pentru berari.


Împreună, transformăm pasiunea în bere!

Fructoză 500g
Fructoză 500g
7,77 RON

Fructoză 500g

Zahăr de fructe

 

Este usor digerabila pentru drojdie, o putem folosi pentru a creste conținutul de alcool al berii noastre, atunci când facem bere acră, sau ca zahăr la îmbuteliere.

Pe stoc   (16 buc)
7,77 RON
Puncte bonus: 0,23 RON
Descriere

Farmacopee EP/USP/FFC, calitate în industria alimentară.

 

Zahărul din fructe, cunoscut și sub denumirea de fructoză, este zahărul cu cel mai dulce gust.Se dizolvă excelent și rapid în lichid, așa că nu trebuie amestecat ca zahărul din sfeclă (zahăr cristal). Datorită acestui lucru, se ține și ca zahăr de îmbuteliere și nu este necesar să se facă sirop, ca în cazul zahărului simplu granulat.

 

Un alt mare avantaj este că drojdia este mult mai ușor de digerat, cu un consum mai mic de energie. Zahărul cristal (zaharoză) este format dintr-o moleculă de fructoză și o moleculă de glucoză, drojdia trebuie mai întâi să rupă această legătură și abia apoi poate absorbi zaharurile.Deoarece se dizolvă ușor și drojdia o digeră mai ușor, se observă o carbonatare mai rapidă după îmbuteliere cu fructoză.

 

De asemenea, poate fi foarte util atunci când se face beri acide, deoarece bacteriile lactice preferă și zaharurile simple, de exemplu fructoza, dextroza.Prin urmare, dacă cineva face o bere acră cu drojdii YeasterBunny sau Philly Sour, merită să folosiți 2-5% fructoză în rețetă pe lângă malțuri. Acest lucru asigură o aprovizionare cu zahăr pentru bacterii, astfel încât se obține o acidificare rapidă și garantată. Acest lucru se aplică și în cazul în care cineva face o bere acru folosind metoda kettle sour!

 

Dacă cineva dorește să crească conținutul de alcool al berii, dar nu dorește să mărească corpul berii, poate obține cu ușurință acest lucru cu fructoză. Acest lucru poate fi la îndemână, de exemplu, în cazul IPA-urilor duble/triple, unde un nivel ridicat de alcool este important, dar nu vrem ca berea noastră să fie prea plină, gay. În astfel de cazuri, este o idee bună să adăugați 5-10% fructoză la malțuri. Merită să folosiți un planificator pentru aceasta, deoarece vă spune exact cât de mult zahărul adăugat va crește conținutul de alcool al berii.

Info produs
Etichete
zahar,fructoza