Boabele de porumb adăugate la bere reduc corpul și dau o textură crocantă și moale berii. Boabele de porumb nu trebuie confundate cu fulgii de porumb din berea industrială.
În unele țări, porumbul este tradițional un ingredient al berii. De exemplu, în SUA, în timpul celui de-al doilea război mondial, când și acolo exista o mare lipsă de ingrediente, au început să înlocuiască malțul de orz cu alte cereale ușor disponibile. Astfel, orezul și porumbul s-au răspândit în fabricarea berii.
Tehnologia de preparare a fulgilor implică încălzirea peeling-ului printr-o fază de odihnă pe beta-glucan. Această enzimă ajută la descompunerea peretelui celular, astfel încât enzimele să aibă mai ușor acces la amidon. După câteva etape suplimentare, fulgii sunt presați între role fierbinți. Fulgii rezultați pot fi folosiți la fabricarea berii fără măsuri speciale de precauție.
Tipuri de bere recomandate: American Ale și beri belgiene
Folosire: Adăugați la procesul de fabricare a mustului, împreună cu celelalte ingrediente.