Este un tip de bere foarte vechi, cu înregistrări care datează încă de la începutul mileniului. Cu toate acestea, nu a fost cu adevărat cunoscută în afara orașului Goslar până în anii 1700. Ceea ce este interesant la această bere este faptul că apa din Goslar are un conținut foarte ridicat de sodiu. Acest conținut de sare face ca berea să fie ușoară, rotundă și foarte fină. Un Gose este este necesar pentru fiecare berar în viața sa.
Berea este foarte complexă, fructată, sărată, citrică și acrișoară, toate în același timp. Această paletă de arome este completată de granulozitatea malțului Pilsner și de gustul dulce, asemănător pâinii, al malțului de grâu.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
2kg Viking Pilsner
2kg Viking malț de grâu
Hamei (+timp de fierbere): -
Alte îngrediente:
25g Coriandru
11g de clorură de sodiu (de calitate farmaceutică, sarea iodată nu este potrivită)
30g Coajă de portocală dulce
Drojdie:
1 buc Brewline Sour (Philly Sour)
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.