Stilul a apărut la începutul secolului al XVI-lea în Bavaria. Conform Reinheitsgebot-ului german, berea poate fi fabricată doar din apă, malț de orz, hamei și drojdie. Totuși, această bere este atât de delicioasă încât au făcut o excepție în lege și au permis și utilizarea grâului pentru acest tip de bere. Trebuie să conțină cel puțin 51% malț de grâu. De asemenea, un ingredient important este clorura de sodiu. Nivelul ridicat de sodiu face această bere atât de plăcută de băut, iar clorura ajută berea să alunece mai neted.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
1kg Viking Grâu
1 kg Viking Pilsner
Hamei (+timp de fierbere):
15g Hallertau Tradition - 60 minute
Drojdie:
1/4 pachet Fermentis WB-06
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 10 litri de bere.