La prepararea berii în interior, mulți oameni constată că se produce o cantitate mare de abur, care în mod ideal ar trebui să fie ventilat printr-un ventilator sau condensator pentru a evita deteriorările cauzate de umidității în încăpere.
Potrivit și pentru BrewZilla 35l, Grainfather G30 și dispozitive similare cu cleme pentru capac.
Diametru capac: 31,2 cm
Diametru gaura: 47 mm
Condensatorul furnizează apă rece, iar aburul se răcește printr-o duză încorporată, astfel încât curge sub formă de apă. Apa este evacuată printr-un furtun din partea inferioară într-un canal de scurgere sau recipient.
Utilizare:
1. Aduceți mashul la fierbere, opriți alimentarea și așteptați ca spuma să se diminueze.
2. Așezați capacul pe el și fixați-l cu clemele de blocare pe partea laterală a aparatului de bere.
3. Asigurați-vă că orificiul de evacuare este plasat deasupra scurgerii sau că există un recipient dedesubt. Conectați furtunul la conectorul furtunului și lăsați-l să atârne drept în jos.
NOTĂ: Dacă ieșirea este blocată, se va acumula contra-presiune în condensator, deci asigurați-vă că furtunul nu este îndoit sau blocat în apă.
4. Conectați-vă la apă și setați presiunea la o cantitate „moderată” de apă (aproximativ 0,6 litri pe minut)
5. Adăugați hamei etc. prin îndepărtarea capacului condensatorului de abur sau prin deschiderea clemelor și ridicând ușor capacul.
NOTĂ: Când capacul este deschis, iese abur extrem de fierbinte. Prin urmare, vă recomandăm insistent folosirea mănușilor de gătit sau similare pentru a evita eventualele arsuri.