În Köln, Germania, există o lungă tradiție de producere a berii de fermentație superioară încă din Evul Mediu, dar berea cunoscută astăzi ca Kölsch s-a dezvoltat abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, în lupta împotriva invaziei de bere lager deschisă la culoare. Kölsch este protejat de origine conform Kölsch Konvention (1986) și este produs în aproximativ 20 de berării din zona Kölnului. Convenția definește Kölsch drept un „Vollbier ușor, extrem de fermentat, accentuat pe hamei, și de fermentație superioară”.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
2kg Viking Pilsner
Hamei (+timp de fierbere):
10g Tettnanger - 60 minute
10g Tettnanger - 30 minute
10g Tettnanger - 15 minute
Drojdie:
1/2 pachet Lallemand Köln
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 10 litri de bere.