Rețeta de Kölsch a lui Portik Cseres Zalán, câștigătoarea medaliei de aur la competiția de bere de casă jubiliară, a X-a ediție. Este un exemplu remarcabil al acestui tip de bere, recomandat cu insistență pentru a fi preparat în timpul verii.
Despre stil: În orașul german Köln, există o tradiție îndelungată de producere a berii de fermentație superioară încă din Evul Mediu, dar berea cunoscută astăzi sub numele de Kölsch s-a dezvoltat abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, în timpul luptei împotriva invaziei de bere lager blondă de fermentație inferioară. Kölsch este protejat de Convenția Kölsch (1986), iar producția este restricționată la aproximativ 20 de berării din zona Kölnului. Convenția îl descrie pur și simplu ca fiind "o bere ușoară, foarte fermentată, cu accent pe hamei, limpede și de fermentație superioară Vollbier".
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malțuri:
3,5 kg malț Viking Pilsner
0,7 kg malț Viking Vienna
0,2 kg malț de grâu Viking
Hamei (+timp de fierbere):
15g Hallertau Mittelfrüh - 60 minute
25g Hallertau Mittelfrüh - 30 minute
25 g Hallertau Mittelfrüh - 5 minute
Drojdie:
1 pachet de Lallemand Cologne
Brewline Activive Dip - 5g
Reteta o gasiti AICI.
Puteți prepara aprox. 21 de litri de bere.