Unul dintre cei mai buni prieteni ai producătorilor de bere, producția planificată nu poate fi obținută fără ajustarea precisă a PH-ului.
Date principale:
- interval de măsurare PH 0.00 - 14.00
- Interval de funcționare 0-60 C, dar de preferință nu îl puneți în lichid fierbinte, deoarece acest lucru va reduce durata de viață a electrodului. Încercați să efectuați măsurătorile între 18-30C
- Calibrare automată în 2 grade
- 1 set de pulbere de calibrare (2 buc)
Calibrare:
Calibrați înainte de prima utilizare. Caracteristica PH-metrului este liniară, deci este suficient să efectuați calibrarea în două puncte. Pentru calibrare trebuie sa folosim pulberea de calibrare furnizata in pachet. Dizolvați pulberea în cantitatea specificată de apă, apoi adăugați PH-metrul și setați valoarea PH-ului. După îndepărtarea din primul lichid, întroduceți PH-metrul în apă distilată/RO, astfel încât electrodul să fie curat înainte de calibrarea celui de-al doilea punct. Repetăm măsurarea în al doilea punct.
Când este necesară calibrarea?
- Merită să efectuați calibrarea dacă nu ați folosit aparatul de mult timp sau dacă a trecut mult timp de la ultima calibrare.
- Dacă utilizați dispozitivul foarte des
- Dacă sunt necesare măsurători foarte precise
Întreținerea electrodei:
- Puneți capacul de protecție înapoi pe contorul de pH imediat după utilizare, fără el electrodul de măsurare se va usca cu ușurință și măsurarea va fi inexactă
- Dacă electroda este uscat, puneți-l în apă distilată timp de câteva ore.
Calibrare:
- Porniți PH-metrul.
- Adăugați-l la soluția tampon standard pe care ați primit-o.
- După ce valoarea este stabilă, apăsați butonul „CAL” timp de 5 secunde. Valoarea de pe afișaj începe să clipească. Așteptați până când nu mai clipește, înseamnă că calibrarea s-a încheiat.
- Înainte de calibrarea celui de-al doilea punct, electrodul trebuie clătit cu apă distilată/RO și șters cu un prosop de hârtie.
- Repetați pașii 2-4.