Rețeta de NEIPA a lui Szabó Dávid și Prohászka Dávid, câștigătoare a medaliei de aur la competiția jubiliară, a X-a ediție a Berăriilor artizanale.
"Această rețetă este ajustată lunar, cu atenție, schimbând întotdeauna doar un (maxim două :)) ingredient sau modificând profilul apei, de unde și numele de muncă: 'bătălia lunară'."
Despre stil: Sper că nu mai trebuie să prezint asta nimănui :) Este o bere cu accent pe hamei, cu o senzație mătăsoasă în gură, cu hamei din partea estică a Americii.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malțuri:
4,5 kg Viking Pilsner
0,6 kg fulgi de ovaz
0,6 kg fulgi de grâu
0,4 kg malț de ovăz
0,6 kg malț de grâu
Hamei (+timp de fierbere):
30g Mozaic LUPOMAX - 20 de minute jacuzzi la 80℃
50g Citra - 20 minute whirpool la 80℃
20g Mozaic LUPOMAX - Hopping de biotransformare, a 2-a zi de fermentare
30g Citra - Hopping de biotransformare, a 2-a zi de fermentație
100g Mozaic LUPOMAX - Hamei dry hopping la sfarsitul fermentatiei, dupa racire, timp de 48 de ore
120g Citra - Hamei dry hopping la sfarsitul fermentatiei, dupa racire, timp de 48 de ore
130g Sabro - Hamei dry hopping la sfarsitul fermentatiei, dupa racire, timp de 48 de ore
Drojdie:
Lallemand Verdant IPA
Rețeta o găsiți AICI.
Puteți face aprox. 21 de litri de bere.