La sfârșitul anilor 1800, fulgii de ovăz erau folosiți în rețeta unui tip de stout destinat nutriției sau pentru bolnavi. A fost produs în cea mai mare cantitate între cele două războaie mondiale în Anglia. Ulterior, a fost exportat în America, unde revoluția berii artizanale l-a reinventat, versiunea americană fiind mai hameiată și mai uscată decât originalul englezesc.
Noi am pornit de la rețeta originală, pe care, ulterior, dacă doriți, o puteți modifica după preferințe.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malț:
3kg Marris Otter
1kg Malț de ovăz Viking
500g Caramunich II.
200g Viking Chocolate Dark
200g Orz prăjit Viking
Hamei (+timp de fierbere):
20g Fuggle - 60min
30g Fuggle - 30min
Drojdie:
1 buc Lallemand London Ale
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.