Cine nu ar cunoaște berile de tip Pilsner din Cehia? Pilsner Urquell, Kozel, Budweiser Budvar sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute. Caracterul distinct al berilor cehești provine în mare parte de la apa cu conținut scăzut de minerale. În casa noastră, putem obține acest efect prin fierberea maltului în apă de la robinet și prin utilizarea apei RO sau distilate în procesul de macerare. Astfel, berea noastră va avea în general o compoziție minerală similară cu cea a berilor cehești.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
3,7kg Viking Pilsner
200g Melanoidin
Hamei (+timp de fierbere):
10 g Saaz - 40 minute
40 g Saaz - 20 minute
50 g Saaz - 10 minute
Drojdie:
Brewline Czecz Pilsner - 2 pachete
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.