RAW Hazy IPA simplu și extraordinar. Aromele intense ierboase și citrice ale hameiurilor Cashmere și Centennial sunt încununate de nuanțele tropicale ale hameiului Simcoe și de drojdia Stranda kveik, formând o armonie frumoasă. Berea nu este fiartă, ceea ce contribuie la caracterul tulbure (hazy), la senzația de corp și cremozitate, fără a lăsa mult zahăr rezidual în bere. În plus, prepararea durează cu aproximativ o oră și jumătate mai puțin.
După macerare, procedăm la drenajul obișnuit și apoi adăugăm hameiurile de whirlpool menținând berea la 75°C. Amestecăm ușor din când în când timp de 30 de minute pentru a pasteuriza berea. După cele 30 de minute, răcim berea în mod obișnuit, o transferăm în fermentor și adăugăm drojdia.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
3,5 kg Viking Pilsner
1,5 kg Viking malț de grâu
Hamei (+timp de fierbere):
80 g Cashmere - hopstand 75°C - 30 minute
80 g Centennial - hopstand 75°C - 30 minute
100 g Simcoe - 2 zile dry hop
Drojdie:
YeasterBunny YB-203 Stranda kveik
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.