Echipamente și ingrediente pentru berari.


Împreună, transformăm pasiunea în bere!

RAW IPA

Pentru a prepara această bere, nu este nevoie de mult gaz sau curent electric, deoarece nu necesită fierbere.

Datorită fermentației cu drojdii kveik, nu este necesară nici o supraveghere strictă a procesului de fermentație.

189,00 RON
Stoc epuizat
Puncte bonus: 5,67 RON
Descriere

RAW Hazy IPA simplu și extraordinar. Aromele intense ierboase și citrice ale hameiurilor Cashmere și Centennial sunt încununate de nuanțele tropicale ale hameiului Simcoe și de drojdia Stranda kveik, formând o armonie frumoasă. Berea nu este fiartă, ceea ce contribuie la caracterul tulbure (hazy), la senzația de corp și cremozitate, fără a lăsa mult zahăr rezidual în bere. În plus, prepararea durează cu aproximativ o oră și jumătate mai puțin.

După macerare, procedăm la drenajul obișnuit și apoi adăugăm hameiurile de whirlpool menținând berea la 75°C. Amestecăm ușor din când în când timp de 30 de minute pentru a pasteuriza berea. După cele 30 de minute, răcim berea în mod obișnuit, o transferăm în fermentor și adăugăm drojdia.

 

În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.    

 

Malț:

3,5 kg Viking Pilsner 

1,5 kg Viking malț de grâu

Hamei (+timp de fierbere):

80 g Cashmere - hopstand 75°C - 30 minute

80 g Centennial - hopstand 75°C - 30 minute

100 g Simcoe - 2 zile dry hop  

Drojdie:

YeasterBunny YB-203 Stranda kveik  

 

Rețeta poate fi găsită AICI.

Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.