De ce este bună berea crudă? Pe lângă economiile de timp și de energie menționate mai sus, există și alte avantaje ale faptului că nu se fierbe. Pentru că nu o fierbem, în berea noastră rămân mult mai multe proteine și materie uscată. Acest lucru face ca berea să fie mult mai cremoasă și mai corpolentă, fără a crește densitatea finală sau conținutul de zahăr rezidual. Acest lucru poate fi de mare ajutor în cazul brumelor sau al IPA-urilor din New England.
De asemenea, lăsând fierberea la finalul fierberii va lăsa intacte mai multe dintre vitaminele, mineralele și nutrienții care au intrat în bere de la cerealele maltate. Acest lucru va face ca drojdia noastră să fie mai sănătoasă și mai fericită, ceea ce va accelera fermentarea și va reduce timpul de condiționare.
În general, veți avea o bere potabilă mai repede dacă nu fierbeți mustul. Și, bineînțeles, mai este și faptul că, deoarece nu fierbem, coagularea proteinelor va fi neglijabilă, așa că berea noastră va arăta mult mai tulbure și mai cremoasă.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malț:
3kg Viking Pilsner
2kg Viking grâu
500g Malț de ovăz Viking
250g Fulgi de grâu
Hamei (+timp de fierbere):
50g Colombus -hopstand 75°C - 25 minut
50g Huell Melon -hopstand 75°C - 25 minut
10g Colombus - dry hop - 2. zi
10g Huell Melon - dry hop - 2. zi
90g Colombus - dry hop - 2 zile
90g Huell Melon - dry hop - 2 zile
Drojdie:
1 db Verdant IPA
1db Aromazyme
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.