Echipamente și ingrediente pentru berari.


Împreună, transformăm pasiunea în bere!

RAW NEIPA 21L
RAW NEIPA 21L
168,00 RON

RAW NEIPA 21L

Bere crudă. Ați citit bine, dar nu vă alarmați. Pur și simplu, mustul de bere nu este fiert după mashing.

Pe stoc   (1 buc)
168,00 RON
Puncte bonus: 5,04 RON
Descriere

De ce este bună berea crudă? Pe lângă economiile de timp și de energie menționate mai sus, există și alte avantaje ale faptului că nu se fierbe. Pentru că nu o fierbem, în berea noastră rămân mult mai multe proteine și materie uscată. Acest lucru face ca berea să fie mult mai cremoasă și mai corpolentă, fără a crește densitatea finală sau conținutul de zahăr rezidual. Acest lucru poate fi de mare ajutor în cazul brumelor sau al IPA-urilor din New England.

De asemenea, lăsând fierberea la finalul fierberii va lăsa intacte mai multe dintre vitaminele, mineralele și nutrienții care au intrat în bere de la cerealele maltate. Acest lucru va face ca drojdia noastră să fie mai sănătoasă și mai fericită, ceea ce va accelera fermentarea și va reduce timpul de condiționare.

În general, veți avea o bere potabilă mai repede dacă nu fierbeți mustul. Și, bineînțeles, mai este și faptul că, deoarece nu fierbem, coagularea proteinelor va fi neglijabilă, așa că berea noastră va arăta mult mai tulbure și mai cremoasă.

 

De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.    

 

Malț:

3kg Viking Pilsner 

2kg Viking grâu

500g Malț de ovăz Viking

250g Fulgi de grâu

Hamei (+timp de fierbere):

50g Colombus -hopstand 75°C - 25 minut

50g Huell Melon -hopstand 75°C - 25 minut

10g Colombus - dry hop - 2. zi

10g Huell Melon - dry hop - 2. zi

90g Colombus - dry hop - 2 zile

90g Huell Melon - dry hop - 2 zile

 

Drojdie:

1 db  Verdant IPA

1db Aromazyme    

 

Rețeta poate fi găsită AICI.

Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.