Este o variație modernă a berii artizanale americane de tip IPA. Este mai uscată și ușor mai picantă și condimentată decât o IPA americană obișnuită. Amărăciunea și condimentele provenite din secară persistă mai mult în postgust decât în cazul unei IPA americane. Nu are caracterul intens de malț de secară al unei Roggenbier. În unele cazuri poate fi chiar la fel de puternică ca o Double IPA.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
5 kg Viking Pale Ale
800 g malț de secară Viking
300 g Viking Red Ale
Hamei (+timp de fierbere):
10 g Magnum - 60 minute
30 g Amarillo - 5 minute
30 g Chinook - 5 minute
50 g Amarillo - dry hop -3 zile
50 g Chinook - dry hop - 3 zile
Drojdie:
Brewline U.S. West Coast Ale (US-05)
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.