Această tip fundamentală de bere, inițial produsă în regiunea Valonia din Belgia, o zonă de limbă franceză, era concentrată în special pe perioada recoltării. Inițial, aceste produse aveau un conținut scăzut de alcool pentru a nu afecta muncitorii, însă variantele pentru baruri existau deja încă de atunci. După al Doilea Război Mondial au apărut variantele mai puternice, diferite și în ceea ce privește culoarea.
Cea mai faimoasă Saison modernă, Saison Dupont, a început să fie produsă în anii 1920. Inițial o bere artizanală rustică făcută din ingrediente produse local de fermierii din zonă, acum este produsă aproape exclusiv de marile fabrici de bere, păstrând totuși varianta sa originală simplă.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malț:
4.2kg Viking Pilsner
200g Viking Biscuit
Hamei (+timp de fierbere):
50g Tettnanger - 30 minute
Drojdie:
1 db Lallemand Belle Saison
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.