Caracteristici:
Alcool.: aprox. 4,7%
Dulceață: Medie
Aciditate: mediu
Ambalaj strong>: 23 litri
Ingrediente necesare: 1 kg de zahăr/dextroză
fructoză și zahăr granulat.
Pași de pregătre:
1) Curățați temeinic toate dispozitivele
3 ) Tăiați cu grijă partea de sus a pungii trusei, apoi îndepărtați ingredientele uscate și lăsați-le deoparte.
4) Turnați lichidul în găleată și adăugați 1 kg dextroză/zahăr, apoi amestecați bine pentru a se dizolva.
5) Umpleți fermentatorul până la 23 l cu apă rece și amestecați bine. Acest lucru se repetă până când temperatura lichidului este între 18 și 24 °C.
6) Adăugați ingredientele uscate (drojdie, sare), apoi amestecați bine și lăsați să fermenteze timp de aproximativ 7 zile la 18-24 °C.
7) După aproximativ 7 zile verificați greutate specifică (SG) cu un etrier.Greutatea specifică finală estimată ar trebui să fie în jur de 1,003. Fermentarea este completă când citirea SG este stabilă timp de 2 zile consecutive, adică nu se măsoară nicio modificare. Dacă fermentația nu este completă sau aveți îndoieli, așteptați încă câteva zile pentru a obține valoarea corectă a SG.
8) Adaugati aroma de cidru primita in pachet, apoi amestecati bine cu o lingura dezinfectata. Apoi puneți capacul înapoi pe fermentator și lăsați-l să se odihnească timp de 24 de ore.
9) Pentru îmbuteliere, folosiți 6 -7g/l zahăr de îmbuteliere. Păstrați o săptămână la 18-24 °C. Apoi se răcește și cidrul este gata de băut.
Aproximativ. Puteți face 23 litri de bere.