Echipamente și ingrediente pentru berari.


Împreună, transformăm pasiunea în bere!

Vik English IPA 21L

Batch: 21L

104,00 RON
Stoc epuizat
Puncte bonus: 3,12 RON
Descriere

Caracteristici:

Alcool.: aprox. 5,3%

Pachet: 21 litri

Ingrediente necesare: 1 kg zahar/dextroza

Ingredientele necesare nu sunt incluse in pachet, va lasam pe voi sa le achizitionati . Dextroza este un zahăr simplu, putem folosi în schimb fructoză și zahăr granulat.

Pași de pregătre:

1) Scoateți punga care conține extractul de malț din cutie.

2) Cufundați punga în fierbinte/fierbinte apă 10 timp de un minut. Acest lucru ne face mai ușor să lucrăm cu el mai târziu.

3) Turnați conținutul pachetului în fermentatorul dvs. (curățați-l corect în prealabil), se adaugă 3 litri de apă fierbinte/fierbintă și 1 kg de zahăr.

4) Amestecați bine ingredientele, astfel încât să se dizolve complet.

5) Adăugați apă rece, vom avea nevoie de aproximativ 16l de apă. Scopul este de a avea 23 de litri de lichid în fermentator.

6) Amestecați bine.

7) Când temperatura lichidului ajunge la 18-24°C, se presară drojdia deasupra și se amestecă.

8) Închideți capacul fermentatorului, puneți o strecurătoare în capac și umpleți-o cu apă sau țuică.

9) Adăugați hamei (dacă este inclus în kit) după 4 zile.

10) După terminarea fermentației (5-8 zile), verificați greutatea specifică, care ar trebui să fie mai mică de 1006.

11) Îmbuteliază-ți berea. Pentru carbonatare se adauga 5-6 grame de zahar pe litru.

12) Păstrați sticlele la 18/24°C timp de cel puțin două săptămâni și la loc răcoros încă două săptămâni, berea poate fi consumată.

Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.

Info produs
Etichete
vik,english,ipa
Mărimea batch (litri)
21
Produse suplimentare
Produse similare