Caracteristici:
Alcool.: aprox. 5,3%
Pachet: 21 litri
Ingrediente necesare: 1 kg zahar/dextroza
Ingredientele necesare nu sunt incluse in pachet, va lasam pe voi sa le achizitionati . Dextroza este un zahăr simplu, putem folosi în schimb fructoză și zahăr granulat.
Pași de pregătre:
1) Scoateți punga care conține extractul de malț din cutie.
2) Cufundați punga în fierbinte/fierbinte apă 10 timp de un minut. Acest lucru ne face mai ușor să lucrăm cu el mai târziu.
3) Turnați conținutul pachetului în fermentatorul dvs. (curățați-l corect în prealabil), se adaugă 3 litri de apă fierbinte/fierbintă și 1 kg de zahăr.
4) Amestecați bine ingredientele, astfel încât să se dizolve complet.
5) Adăugați apă rece, vom avea nevoie de aproximativ 16l de apă. Scopul este de a avea 23 de litri de lichid în fermentator.
6) Amestecați bine.
7) Când temperatura lichidului ajunge la 18-24°C, se presară drojdia deasupra și se amestecă.
8) Închideți capacul fermentatorului, puneți o strecurătoare în capac și umpleți-o cu apă sau țuică.
9) Adăugați hamei (dacă este inclus în kit) după 4 zile.
10) După terminarea fermentației (5-8 zile), verificați greutatea specifică, care ar trebui să fie mai mică de 1006.
11) Îmbuteliază-ți berea. Pentru carbonatare se adauga 5-6 grame de zahar pe litru.
12) Păstrați sticlele la 18/24°C timp de cel puțin două săptămâni și la loc răcoros încă două săptămâni, berea poate fi consumată.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.