Majoritatea covârșitoare a hameiului cultivat în America provine din munții statului Washington. Cea mai cunoscută regiune este probabil Valea Yakima. Istoria hameiului Centennial datează din 1974, când cererea internă pentru hameiuri aromatice noi a început să crească. Centennial a fost lansat în cele din urmă în 1990, la un an după ce statul Washington a sărbătorit centenarul alegerii numelui său. În engleză, "Centennial" înseamnă "centenar".
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malţ:
5,3 kg malț Viking Pale Ale
Hamei (+timp de fierbere):
10 g hamei Centennial
10 g hamei Centennial
60 g hamei Centennial
120 g hamei Centennial
Drojdie:
1 bucă Brewline English Ale (S-04)
Rețeta completă o găsiți AICI.
Puteți face aprox. 21 de litri de bere.