Cred că hameiul Chinook nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este utilizat aproape în întreaga lume și este una dintre cele mai cultivate soiuri. Se regăsește în aproape toate tipurile de bere, fie că vorbim de IPA, APA sau chiar porter. Notele sale citrice și rășinoase completează bine majoritatea berilor. Nu este copleșitor de citric, predominând mai degrabă aroma rășinoasă. Din păcate, îl folosim rar de unul singur, deși este un hamei excelent.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malţ:
4,5 kg malț Viking Pale Ale
Hamei (+timp de fierbere):
20 de minute - 5g hamei Chinook
10 minute - 20 g hamei Chinook
flame-out 5 minute - 25 g hamei Chinook
Dry Hopping - 100 g hamei Chinook
Drojdie:
1 bucă Brewline English Ale (S-04)
Rețeta completă o găsiți AICI.
Puteți face aprox. 21 de litri de bere.