În Belgia întotdeauna avem parte de surprize plăcute. Ei mereu aduc o notă originală formelor tradiționale și familiare. Acest lucru este valabil și în cazul berii de grâu belgiană. Este complet diferită față de berea de grâu germană. Belgienii sunt cunoscuți să adauge frecvent condimente și chiar fructe, cum ar fi coriandrul și coaja de portocală.
Ca o curiozitate, înainte ca umanitatea să înceapă să folosească hameiul pentru conservarea berii, coriandrul era adesea folosit datorită efectului său puternic antiseptic. Dacă ești în căutarea unei beri cu adevărat fructate, aceasta este cea mai bună alegere.
În mod obișnuit, pachetele noastre de rețete nu conțin aditivi pentru tratarea apei, cu excepția cazului în care este specificat altfel în descriere.
Malțuri și cereale nemalțificate:
2kg malț Viking de grâu
1,5kg Viking Pilsner
1,25kg fulgi de grâu
Hamei (+timp de fierbere):
15g Magnum - 30 minute
Condimente:
25g coriandru - 10 minute - (utilizați coriandrul proaspăt, măcinat înainte de utilizare)
25g coajă de portocală amară - adăugați la finalul fierberii (0 minute), apoi lăsați la infuzat timp de 20 de minute acoperit
25g coajă de portocală dulce - adăugați la finalul fierberii (0 minute), apoi lăsați la infuzat timp de 20 de minute acoperit
Drojdie:
5g Fermentis T-58 (Trebuie folosit numai 5g pentru a obține rezultate mai bune, pentru a accentua anumite arome în bere!)
Rețeta poate fi găsită AICI.