Porterul ca stil nu a existat mult timp; în Anglia medievală, acesta era cea mai ieftină bere. Practic, erau turnate împreună resturile, fiind consumată în principal de clasa muncitoare. De aici vine și denumirea "Porter". În secolul al XIX-lea a devenit tot mai popular, astfel încât berăriile au început să producă porter în mod deliberat, stabilindu-se stilul. În anii 1950, doar câteva berării îl mai produceau, iar revoluția berarilor casnici l-a adus din nou în atenție. Nu este o coincidență. În comparație cu Stout, este mai plin de corp, cu mai mult ester și caracter mult mai cu gust de ciocolată.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malț:
3.8kg Viking Pale Ale
300g Viking Caramel 300
300g Weyermann Caramunich II.
300g Viking Dextrin
200g Viking Coffee
100g Viking Chocolate
Hamei (+timp de fierbere):
60min - 30g Fuggle
20min - 30g Fuggle
5pmin - 20g Fuggle
Drojdie:
1 buc High Performance Ale / Nottingham
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.