De fapt, zmeura poate fi înlocuită cu orice fruct acrișor, cum ar fi cireșele, pentru a obține o bere cu note acrișoare. Rețineți că zmeura nu este inclusă în pachet. Este recomandat să o cumpărați congelată din magazin, însă și zmeura culeasă acasă este perfectă.
Cum să pregătiți zmeura:
Dacă este congelată:
- Lăsați zmeura să se dezghețe la temperatura camerei.
- Amestecați bine cu un robot de bucătărie și recongelați.
- Cu o zi înainte de utilizare, scoateți zmeura din congelator și lăsați-o să se dezghețe în frigider.
- Adăugați zmeura în bere în ziua a 8-a sau a 9-a de fermentare. Lăsați să stea timp de 3-4 zile, apoi începeți procesul de cold crash.
Dacă este proaspătă:
- Amestecați zmeura cu un robot de bucătărie și congelați-o.
- Dezghețați la temperatura camerei, apoi recongelați.
- Cu o zi înainte de utilizare, scoateți zmeura din congelator și lăsați-o să se dezghețe în frigider.
- Adăugați zmeura în bere în ziua a 8-a sau a 9-a de fermentare. Lăsați să stea timp de 3-4 zile, apoi începeți procesul de cold crash.
Acești pași asigură extragerea maximă a aromelor și contribuie la o bere cu un gust complex și echilibrat.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malț:
2.3kg Viking Pilsner
2.3kg Malț de grâu
2500g zmeură (nu este înclusă în pachet, se procură separat)
Hamei (+timp de fierbere):
5g Magnum - 30min
Drojdie:
1 db Brewline Sour (Philly Sour)
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.