Kellerbier este un lager care se consumă proaspăt, nu trece prin maturare (lagering), din acest motiv, nu este o foarte diferit de rețeta noastră de Helles. Am folosit drojdia Lallemand Novalager, cu care putem face lageruri perfecte chiar și la 24 de grade. Totuși, pentru siguranță, în această rețetă vom fermenta la 20 de grade. Asta va accelera fermentarea, astfel încât berea va fi gata de băut în aproximativ 1-1,5 săptămâni. Dacă nu se consumă proaspătă, deși ne îndoim, o poți lăsa la maturat într-un loc răcoros și cu timp va deveni un lager bavarez delicios.
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malț:
3.8kg Viking Pilsner
0.6kg Munich Light
Hamei(+timp fierbere):
10g Hallertau Tradition 60 minute
20g Hallertau Tradition 15 minute
20g Hallertau Tradition 5 minute
Drojdie:
1 pachet NovaLager
Rețeta în Brefather o găsiți Aici.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.