Aceasta este o bere cu 4 % de alcohol, ușor de băut, bazată pe esterii fructați ai drojdiei Kölsch. Aceasta este construită pe aroma inimitabilă de flori de soc proaspăt culese, completată de aroma citrică și ierboasă a hameiului Cashmere. Și puțin malț Melanoidin asigură că această bere de 4% nu pare prea goală, ci rămâne eminamente potabilă, cu o greutate specifică finală suficient de scăzută. Ca și cum ai bea siropul de soc al bunicii :)
-2 săptămâni de înmuiere la rece după carbonatare, iar cel mai bine se simte din săptămâna 4 încolo-
De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.
Malț:
3.5kg Viking Pilsner
200g Viking Biscuit
250g floare de soc proaspăt cules (nu este înclusă în pachet, se procură separat)
Adăugăm florile de soc la sfârșitul fierberii, apoi amestecăm timp de 1-2 minute. După aceea, acoperim cu un capac și lăsăm să stea timp de 20 de minute. Apoi putem începe răcirea mustului.
Hamei (+timp de fierbere):
50g Cashmere - 10min
Drojdie:
1 db Brewline Köln
Rețeta poate fi găsită AICI.
Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.