Drojdie, sare nutritivă, enzime
Drojdia transformă zahărul din bere în alcool și dioxid de carbon. În comerț există o varietate extrem de mare de tulpini de drojdie, motiv pentru care am indicat stilul de bere recomandat pentru fiecare drojdie. De asemenea, este important să cunoaștem profilul de aromă al drojdiei. Producătorii indică aceste informații prin intermediul unui "cerc de aromă". Am inclus aceste informații pentru fiecare drojdie pe care o oferim. Al treilea aspect important este floculația. Floculația indică gradul de sedimentare al celulelor de drojdie. Cu o floculație scăzută, celulele aderă mai puțin una de cealaltă și rămân mai ușor în suspensie. Drojdia cu o floculație ridicată va produce o bere limpede și transparentă.
Berăritul modern utilizează numeroase enzime, care sunt produse fără modificări genetice. De obicei, sunt folosite pentru a influența spuma berii, sedimentarea și alte aspecte legate de procesul de fabricare.
Tulpinile de drojdie care pot înlocui una pe cealaltă sunt rezumate în acest tabel pentru voi:
Lallemand | Fermentis | Brewline | Gozdawa |
Lalbrew BRY-97 | SafAle US-05 | U.S West Coast Ale | Chico |
Lalbrew Nottingham | - | High Performance Ale | Notty |
Lalbrew Windsor | - | - | Pure Ale |
Lalbrew London ESB | SafAle S-04 | British Ale | Withbread |
Lalbrew Köln | SafAle K-97 | - | Old German Ale |
Lalbrew Belle Saison | SafAle BE-134 | - | Noble Saison |
Lalbrew Abbaye | SafAle BE-256 | - | Rochefort |
Lalbrew Munich Classic | SafAle WB-06 | Bavarian Wheat | Bavarian Wheat |
Lalbrew Wit | SafAle T-58 | Belgian Wit | Classic Belgian Wit |
Lalbrew Philly Sour | - | Brewline Sour | |
Lalbrew Diamond | SafLag. W34/70 | Brewline W34/70 | Gozdawa W34/70 |
Lalbrew New England | - | - | Gozdawa Conan |
- | - | - | Czech Pilsner |