Echipamente și ingrediente pentru berari.


Împreună, transformăm pasiunea în bere!

Drojdie, sare nutritivă, enzime

Drojdia transformă zahărul din bere în alcool și dioxid de carbon. În comerț există o varietate extrem de mare de tulpini de drojdie, motiv pentru care am indicat stilul de bere recomandat pentru fiecare drojdie. De asemenea, este important să cunoaștem profilul de aromă al drojdiei. Producătorii indică aceste informații prin intermediul unui "cerc de aromă". Am inclus aceste informații pentru fiecare drojdie pe care o oferim. Al treilea aspect important este floculația. Floculația indică gradul de sedimentare al celulelor de drojdie. Cu o floculație scăzută, celulele aderă mai puțin una de cealaltă și rămân mai ușor în suspensie. Drojdia cu o floculație ridicată va produce o bere limpede și transparentă.

Berăritul modern utilizează numeroase enzime, care sunt produse fără modificări genetice. De obicei, sunt folosite pentru a influența spuma berii, sedimentarea și alte aspecte legate de procesul de fabricare.

Tulpinile de drojdie care pot înlocui una pe cealaltă sunt rezumate în acest tabel pentru voi:

Lallemand Fermentis Brewline Gozdawa
Lalbrew BRY-97 SafAle US-05 U.S West Coast Ale Chico
Lalbrew Nottingham  - High Performance Ale Notty
Lalbrew Windsor  -   -  Pure Ale
Lalbrew London ESB SafAle S-04 British Ale Withbread
Lalbrew Köln SafAle K-97  - Old German Ale
Lalbrew Belle Saison SafAle BE-134  - Noble Saison
Lalbrew Abbaye SafAle BE-256  - Rochefort
Lalbrew Munich Classic SafAle WB-06 Bavarian Wheat Bavarian Wheat
Lalbrew Wit SafAle T-58 Belgian Wit Classic Belgian Wit
Lalbrew Philly Sour  -  Brewline Sour
Lalbrew Diamond SafLag. W34/70 Brewline W34/70 Gozdawa W34/70
Lalbrew New England  -  - Gozdawa Conan
 -  -  - Czech Pilsner

 

Filtrare