Drojdie lichidă
Drojdia lichidă reprezintă o nouă generație de drojdii. În comparație cu drojdia uscată, aceasta conține un număr mai mare de celule de drojdie și aceste celule sunt deja hidratate. Acest lucru are un impact pozitiv asupra fermentației. Datorită stării de hidratare, rezervele de drojdie se epuizează treptat, așa că pentru a obține din nou o drojdie sănătoasă, este recomandat de a pregăti o cultură cu procedura starter. În general, drojdiile lichide Wyeast, Omega și Yeastflow sunt cele mai apreciate.
Pentru informații despre pregătirea starterului, le puteți găsi aici.
Cu acești câțiva pași simpli, poți face mult pentru sănătatea drojdiei tale:
Ține drojdia la frigider > Scoate drojdia din frigider dimineața înainte de preparare > Toarnă lichidul de deasupra drojdiei într-un pahar pre-dezinfectat (lichidul transparent de deasupra drojdiei) > La sfârșitul măcerării, ia 100 ml de zeamă de must > Fierbe timp de aproximativ 15 minute > Răcește până la aproximativ 27°C sub un jet de apă rece, amestecând constant zeama de must > Toarnă zeama de must peste drojdie (deoarece am scos lichidul de deasupra, va fi suficient spațiu în sticlă) > Închide și agită periodic > Deschide sticla cu grijă pentru a permite CO2 să iasă > Toarnă lichidul și drojdia în must, și începe fermentația!