Drojdie Kveik
Drojdiile Kveik sunt extrem de populare și fermentează mustul incredibil de rapid, „kveik” înseamnă drojdie în norvegiană. Aceste drojdii își primesc întotdeauna numele de la localitatea de unde au fost colectate, de exemplu: Hornindal, Stranda etc. De la aceasta, producătorii mari se abat adesea, folosind diverse nume de fantezie.
Toate drojdiile kveik pe care le distribuim conțin mai multe tipuri de tulpini. Acest lucru le permite să creeze arome complexe. Producătorii mari folosesc exclusiv tulpini izolate, ceea ce înseamnă că selecționează tulpina dominantă din kveik și o multiplică. De exemplu și Lallemand Voss a fost creat prin această procedură, de aceea nu este recomandat să fie comparat cu Norse Nectar Voss distribuit de noi.
Drojdiile kveik, datorită naturii lor, tolerează bine deshidratarea și preferă să fie fermentate la temperaturi ridicate. Pentru a păstra caracteristicile kveik-urilor, noi le livrăm și deshidratate.