Malțuri caramelizate
Putem spune că toate malțurile de cristal sunt malțuri caramel, dar nu toate malțurile caramel sunt malțuri de cristal.
Pentru malțurile caramel, temperatura de prăjire este mai mare decât pentru malțurile de bază. În esență, prăjirea eliberează aromele din malț. Aromele caracteristice ale malțurilor caramel includ: prăjitură, pâine, biscuiți.
Malțurile de cristal au pornit în cucerirea lumii din Anglia. Pentru a înțelege diferența, trebuie să cunoaștem procesul de fabricare. Pentru malțurile de cristal, se utilizează un amestec de cereale cunoscut sub numele de "verde", cu o umiditate de aproximativ 40%. Acesta este germinat, iar în timpul uscării este menținut la aproximativ 65 de grade Celsius, unde enzima alfa-amilază, este încă activă, astfel încât bobul se îndulcește complet. După ce procesul de îndulcire este complet, în funcție de tip, este uscat la o anumită temperatură până la un anumit timp până când se obține culoarea și caracterul dorit.
Pentru malțurile caramel, se utilizează cereale "tradiționale" germinate și procesul de îndulcire este omis.
Malturile sunt întotdeauna ambalate separat, în funcție de tip!
Viking | Weyermann |
Viking Caramel Pale | Weyermann Carapils |
- | Weyermann Carawheat |
Viking Dextrin | Weyermann Carapils |
Viking Caramel 30 | Weyermann Carahell |
Viking Caramel 30 | Weyermann Carabelge |
Viking Caramel 50 | Weyermann Carared |
Viking Biscuit | Weyermann Abbaye |
Viking Red Ale | Weyermann Caraamber |
Viking Red Ale | Weyermann Melanoidin |
Viking Caramel 100 | Weyermann Cramunich I. |
- | Weyermann Caramunich II. |
Viking Caramel 150 | Weyermann Caramunich III. |
Viking Caramel 200 | Weyermann Carabohemian |
Viking Caramel 300 | Weyermann Special W |