Echipamente și ingrediente pentru berari.


Împreună, transformăm pasiunea în bere!

IPA German cu soc 21L
IPA German cu soc 21L
126,00 RON

IPA German cu soc 21L

Primăvara?
Înflorire?
IPA?
Da!

Pe stoc   (8 buc)
126,00 RON
Puncte bonus: 3,78 RON
Descriere

Primăvara, spre sfârșitul lunii mai, puteți admira tufele albe de soc de-a lungul majorității drumurilor. Iar după o ploaie bună, florile înfloresc brusc și mai mult, 1-2 zile mai târziu. Acesta este momentul să culegeți florile de soc, pentru că atunci conțin cel mai mult polen, care este responsabil pentru aromele și parfumurile lor.

Dacă ați preparat deja rețeta KÖLSCH CU SOC și căutați ceva mai extrem, nu căutați mai departe Această bere are amărăciunea unei IPA, caracterul ușor viermănos al drojdiei Windsor, aromele proaspete și primăvăratice ale fructelor de soc și notele ușor fructate, condimentate și ierboase ale hameiului german.   

 

De regulă, pachetele noastre de rețete nu conțin agenți de tratare a apei, cu excepția cazului în care acest lucru este specificat în mod specific în descriere.     

 

Malț:

5kg Viking Pilsner 

500g Viking Münich Light 

200g flori proaspete de soc - Acestea trebuie să le procuri! Încearcă să separi cât mai mult florile de tulpinile groase și verzi, deoarece acestea pot adăuga amărăciune berii. Florile de soc se adaugă în ultimul minut al fierberii, iar după ce fierbe, se adaugă și hameiul și se amestecă ușor timp de 1 minut. Apoi se acoperă cu un capac și se lasă să stea timp de 10 minute. După aceasta, poți începe răcirea mustului de bere.

 

Hamei (+timp de fierbere):

10g Perle - 60min

10g Tettnanger - 30min

30g Perle - Whirlpool, 99C, 10 perc

30g Tettnanger - Whirlpool, 99C, 10 perc

60g Perle - Dry hop, 2 nap

60g Tettnanger - Dry hop, 2 nap 

Drojdie:

1 buc  Lallemand Windsor 

 

Rețeta poate fi găsită AICI.

Puteți prepara în jur de 21 litri de bere.